Blogartikel

De 5 dikste festival logo’s van Nederland

By 15 november 2016 No Comments

Jammer, maar helaas: de herfst heeft dan nu echt zijn intrede gedaan. Met dat druilerige weer de laatste paar dagen, krijgen we bij Dikke Huisstijl spontaan heimwee naar de zomer. Heimwee naar een zomer vol zon en festivals waar je even voor een dagje dat ultieme vakantie/zomergevoel kan ervaren. Nederlands barst van de toffe festivals en hebben vaak ook de dikste logo’s. Daarom zetten wij ter inspiratie de vijf dikste festival logo’s van Nederland voor je op een rijtje!

1. Down The Rabbit Hole

Het is geen verrassing dat in dit rijtje het surrealistische festival logo van Down The Rabbit Hole. Door de grafische vormen en kleuren lijkt het alsof je in een andere wereld beland. Dit is een tevens een typisch voorbeeld van een dik logo, dat ook door het gebruik van ronde vormen toch strak is.

2. We Are Electricfestival logo's

Het festival dat in het teken staat van elektronische muziek: drum & base, techno en meer. Hier is in het logo op een dikke manier ingespeeld door de toevoeging van een bliksemschicht als letter I en de verschuiving van letters midden in het logo.

3. Valhalla

Wanneer je het logo van festival Valhalla ziet, waan je je direct in een circusachtige setting. En dat is wat het festival ook is: het logo is slechts een tipje van de sluier, want wanneer je eenmaal binnen bent beland je tussen magische acts en mysterieuze circusacts: a bizarre ride.

4. Drift om te dansen

Dit Nijmeegse festival is een typisch voorbeeld van krachtige eenvoud. Het logo zelf is vrij simplistisch, maar de eenvoud is in dit logo juist de kracht, omdat de naam al voldoende de aandacht trekt. Hoe de naam van het festival dan ook nog eens in eenonlogische vorm is gegoten, is het een heel herkenbaar logo. Een typisch geval van ‘less is more’.

5. Diynamic Festival

festival logoFestival Diynamic is er in geslaagd om de naam van het festival visueel te maken door een rubiks kubus te gebruiken in het logo.

Andere dikke festival logo’s

Maar het houdt niet op bij deze vijf, er zijn zoveel inspirerende festival logo’s in Nederland, die allemaal weer net een ander gevoel en sfeer oproepen.
Daarom delen we graag nog een aantal andere inspirerende festival logo’s met je.

Wil je ook een evenementen of festival logo?

Ben je organisator van een evenement of festival, maar mist er nog een dik logo? Bel dan Dikke Huisstijl en dan gaan wij voor je aan de slag met een dik festival logo! Je kunt ons bereiken op 024 2024028 maar je mag natuurlijk ook altijd mailen naar info@dikkehuisstijl.nl. Dikke Huisstijl, als je durft!