Blogartikel

De kracht van symbolen: ontdek het zelf!

By 17 januari 2017 No Comments

Dat beelden en symbolen zoveel krachtiger zijn dan woorden, is je vast niet onbekend. Daarom is een eenvoudig logo ontwerp met daarin een sterk beeld of symbool, vaak ook zo krachtig. Bij Dikke Huisstijl hebben we een ontzettend leuk boek gevonden dat maar weer eens bewijst dat je de kracht van beelden en symbolen niet moet onderschatten: het boek ‘Film in five seconds’. In dit boek zijn 150 films teruggebracht tot een pagina per film. Waar het aan jou als lezer de taak is om te raden om welke film het gaat. Heel dik om te zien hoe gemakkelijk het is een film te herkennen zelfs als deze is teruggebracht tot slechts een paar symbolen. Test het hieronder zelf!

Waarom zijn beelden en symbolen zo krachtig?

Ja, waarom zijn beelden en symbolen zoveel krachtiger dan tekst? En wat is de oorzaak hiervan? Voordat je zelf kunt gaan gokken naar de films uit het boek Film in five seconds (hieronder), zetten we wat feitjes op een rij over die kracht van beelden en symbolen. Deze gelden dus ook voor jouw logo ontwerp en/of huisstijl.

  1. Het gezichtsvermogen is in de meeste situaties het dominante zintuig;
  2. Bij complexe producten en diensten zorgen beelden ervoor dat de informatie beter verwerkt en onthouden worden;
  3. Visuele informatie wordt 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst;
  4. Onze hersenen zijn het sterkst in het verwerken van plaatjes: maar liefst meer dan de helft van onze hersenen zijn gericht op visuele verwerking.

Dus ook bijvoorbeeld bij het inzetten van een website of eventuele flyers voor je organisatie, zijn beelden voor een groot deel bepalend voor het succes ervan. Geen lappen tekst, maar dus juist veel visuele aspecten integreren in het webdesign.

Test het zelf!

Naast dat je hiermee kunt zien hoe krachtig en herkenbaar een paar simpele beelden zijn, is het ook een te leuk boek om doorheen te bladeren. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Hoeveel films herken jij?

1. Een gouwe ouwe

2. Makkelijker kan niet!

3. Weet jij het?

Wil je ook een krachtig logo ontwerp? Neem contact op!

De kracht van beelden moet je dus zeker niet onderschatten! Wil je ook een krachtig logo ontwerp en/of een dikke huisstijl? Bij Dikke huisstijl weten we precies hoe we de kracht van beeld in kunnen zetten voor jouw logo of huisstijl. Neem dan vrijblijvend contact op met ons zodat we samen jouw wensen kunnen doorspreken. Dikke Huisstijl, als je durft!