Blogartikel

Het doen van een huisstijl update. But why?

By 23 november 2016 No Comments

Imagine: het logo van Starbucks, Converse of simpelweg Coca Cola. Merken die je ongetwijfeld kent en merken die iedereen in je omgeving ook ongetwijfeld kent. We merken het niet altijd, maar wist je dat de logo’s en huisstijlen van deze merken in de loop der jaren veranderen? Zelfs het logo van Batman bijvoorbeeld! Deze veranderingen zijn meestal niet rigoureus, maar juist heel subtiel, want de logo’s blijven zo herkenbaar als wat. Maar waarom doen bedrijven dit eigenlijk, zo’n update van het logo of de huisstijl? En wanneer zou je zelf als bedrijf moeten overwegen om je logo en huisstijl een update te geven? Dikke Huisstijl legt je alles uit over het waarom van een huisstijl update.

Binnen en buiten matchen

Bedrijven veranderen niet hun logo en/of huisstijl om het veranderen an sich. Daar zit een gedachte achter. Heel simpel gezegd: net als jijzelf als persoon verander je naarmate je ouder wordt. Niet alleen je uiterlijk, maar ook je innerlijk verandert. Als persoon ben je altijd op zoek naar hoe die innerlijke verandering match bij je uiterlijke verschijning of andersom. En wanneer dit niet meer klopt met elkaar zul je dit aanpassen. Dit is voor bedrijven net zo. De identiteit van bedrijven veranderd ook door bepaalde keuzes die ze hebben gemaakt, doordat ze groeien en door allerlei andere omstandigheden. Organisaties hebben de taak om hun uiterlijk en innerlijk zo dicht mogelijk bij elkaar te houden: als je vanbinnen verandert, moet je dat ook aan de buitenkant laten zien. Het is tenslotte zo dat alle manieren waarop jouw bedrijf communiceert, bepaald welk beeld de doelgroep van je heeft.

Volg trends

Niet alleen het innerlijk en uiterlijk moeten blijven matchen met elkaar, de verschijning van je organisatie moet ook mee ontwikkelen met trends. Net zoals dat jij ook niet meer in een spijkerbroek of jurk van vijf jaar geleden gezien wilt worden. Zeker in 2016 veranderen trends zo snel, dat het belangrijk is om in ontwikkeling te blijven. Het is natuurlijk wel belangrijk om je als organisatie altijd af te blijven vragen of bepaalde trends en ontwikkelingen op het gebied van vormgeving wel bij de eigen organisatie passen! Leuk om te zien dat ook bijvoorbeeld het logo van Batman is veranderd: zelfs Batman gaat met z’n tijd mee dus!

Elevation – Music and Movie Merchandise

Schakel Dikke Huisstijl in!

Is het tijd om je huisstijl een boost te geven? Dan is Dikke Huisstijl is je man! Wij gaan graag samen met je aan de slag om je huisstijl een upgrade te geven. Een huisstijl is tenslotte de visuele weergave van de identiteit, communicatie en cultuur van je organisatie. Bel 024 7113644 of mail naar INFO@DIKKEHUISSTIJL.NL voor een afspraak voor een huisstijl update!