Huisstijlhandboek laten maken

Wanneer je deze pagina bezoekt is de kans groot dat je de urgentie van een huisstijlhandboek begrijpt. Weet je nog niet waarom je een huisstijlhandboek zou moeten laten maken? Geen punt. We leggen het je graag uit! Het ontwerp van een goede huisstijl is essentieel, maar dan ben je er nog niet. Het is nog veel belangrijker dat, wanneer je een goede huisstijl hebt, dat deze juist wordt nageleefd. Daar is het huisstijlhandboek voor! Twijfel je nog of een huisstijlhandboek laten maken iets voor jou is? Lees dan vooral even verder.

De urgentie van een huisstijlhandboek

Het laten maken van een huisstijlhandboek is essentieel. Waarom? Om het volgende: je hebt niets aan een goed ontworpen huisstijl waar je geld, tijd en energie in hebt gestopt als deze vervolgens verkeerd wordt ingezet. In andere woorden: het is zonde als jouw huisstijl met de verkeerde kleurstelling of verkeerde lettertypes worden gebruikt door mensen in je organisatie. De oplossing hiervoor: een huisstijlhandboek laten maken!

Inhoud van een huisstijlhandboek

Of het nu gaat om raam- of autostickers of een eenvoudige Facebookpost. Het huisstijlhandboek bevat simpel gezegd een aantal algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Kort gezegd bevat een standaard huisstijlhandboek het volgende:

  1. Logo-gebruik: woordmerk en beeldmerk
  2. Pay-off / slogan gebruik
  3. Kleurgebruik: bijvoorbeeld welke kleurcodes en hoe deze gebruikt dienen te worden
  4. Typografie
  5. Stijlelementen
  6. Fotografie: wat past wel en wat past niet bij het merk en hoe mogen foto’s wel of niet worden gebruikt
  7. Huisstijldragers en hoe deze gebruikt dienen te worden

Ook een huisstijlhandboek laten maken?

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een creatief bureau waarbij je – naast het logo en/of complete huisstijl – ook een huisstijlhandboek kunt laten maken… Neem contact met ons op. Je mag ons altijd bellen tijdens werkdagen, maar mailen mag natuurlijk ook gewoon. Een goed en gebruiksvriendelijk huisstijlhandboek laten maken: dat doe je bij Dikke Huisstijl!

Ook een huisstijlhandboek laten maken?

Vraag een offerte aan