Huisstijlhandboek ontwerpen

Dat het hebben van een goede professionele huisstijl essentieel voor het merk van een organisatie is essentieel. Een ander essentieel onderdeel is het huisstijlhandboek. Zo’n huisstijlhandboek zorgt ervoor dat de ontworpen huisstijl ook daadwerkelijk wordt gepresenteerd zoals deze ooit is bedoeld. Het is voor medewerkers, maar ook eventuele partners een eenvoudig te begrijpen naslagwerk om de huisstijl na te leven. Een huisstijlhandboek ontwerpen doe je ook niet zomaar, daar kun je het beste een professioneel bureau voor inschakelen. Wij van Dikke Huisstijl helpen je hier graag bij!

Kracht van een huisstijlhandboek

Met een huisstijlhandboek waarborg je de ontworpen huisstijl: het biedt richtlijnen en instructies van hoe het logo, kleuren en andere afgesproken zaken gebruikt zouden moeten worden. Stel er is een prachtig logo ontworpen: dan is het zonde als dit wordt gebruikt in een document waarin de lettertypes niet met elkaar overeenkomen. Een ontwerper heeft altijd een reden waarom een specifiek lettertype is gekozen en de vormgeving verliest simpelweg zijn kracht als dit niet wordt nageleefd.

De inhoud van het huisstijlhandboek

Het is waarschijnlijk inmiddels wel duidelijk dat een huisstijlhandboek een erg waardevol en handig is. Dit geldt voor zowel mensen in jouw organisatie als eventuele partners die ook met de huisstijl in aanraking komen. Maar wat staat er dan zoal in een huisstijlhandboek? Dit kan verschillen per situatie, maar meestal bevat het wel de volgende aspecten. Richtlijnen over: logo-gebruik, pay-off, kleurgebruik, typografie, stijlelementen, fotografie en de huisstijldragers.

Contact opnemen

Dus zoek je een creatieve partij dat een professioneel en duidelijk huisstijlhandboek kan ontwerpen voor je organisatie? Zoek niet verder en laat deze schone taak over aan het team van Dikke Huisstijl. Je kunt ons op werkdagen altijd bellen, maar mailen mag natuurlijk ook gewoon. Dikke Huisstijl: voor al je huisstijlhandboek ontwerpen! Ben je nieuwsgierig naar wat we verder zoal ontwerpen? Bekijk dan eens ons portfolio.