Wat is een huisstijlhandboek?

Wanneer je een logo of een huisstijl laat ontwerpen voor jouw organisatie dan is een huisstijlhandboek daar eigenlijk ook een essentieel onderdeel van. Maar wat is een huisstijlhandboek eigenlijk? En waar gebruik je zo’n huisstijlhandboek voor? Het is vrij simpel: een huisstijlhandboek waarborgt de uitvoering van de ontwikkeldeh uisstijl in alle communicatieuitingen die volgen. Het huisstijlhandboek bevat algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl.

Wat staat er in een huisstijlhandboek?

Het huisstijlhandboek is een handboek met richtlijnen. Eenvoudige richtlijnen die ervoor zorgen dat er een eenduidig beeld naar buiten wordt gebracht in kleur, lettertypen en bijvoorbeeld logo-gebruik. Enkele onderdelen die vrijwel altijd in een huisstijlhandboek staan, zijn:

Logo gebruik
Pay-off / slogan gebruik
Kleurgebruik
Typografie
Stijlelementen
Fotografie
Huisstijldragers
Merk, historie en achtergrond informatie

Eenvoudig samenwerken met meerdere partijen

Het huisstijlhandboek is kortweg een eenvoudige manier om met meerdere partijen samen te werken. Met de richtlijnen uit het huisstijlhandboek in het achterhoofd, kunnen meerdere social media experts, medewerkers en ontwerpers ervoor zorgen dat de huisstijl op de juiste manier wordt gebruikt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er ergens opeens een totaal ander lettertype of kleurcode wordt gebruikt.

Ook een huisstijlhandboek ontwikkelen?

Wil je ook een huisstijlhandboek laten ontwikkelen zodat al jouw medewerkers de huisstijl op de juiste manier kunnen toepassen? Neem dan contact op met ons! We ontwikkelen graag een huisstijlhandboek waar je goed mee uit te voeten kunt. De ontwikkeling van een huisstijlhandboek zit standaard in ons derde pakket waarin je een complete huisstijl van ons krijgt voor 699 euro. Wil je liever alleen een huisstijlhandboek? Dat kan uiteraard ook!

Ook een huisstijlhandboek nodig?

Vraag een offerte aan