Blogartikel

Wat is het formaat van een visitekaartje?

By 21 juni 2017 No Comments

Iedereen kent ze wel: visitekaartjes. Het is hét middel waarmee je jouw eerste indruk achterlaat bij potentiële klanten. Bijvoorbeeld op een netwerkborrel, een beurs of misschien wel gewoon in de supermarkt. Belangrijk is dat een visitekaartje past bij de uitstraling van jouw organisatie en dat deze professioneel overkomt. Maar hoe groot is een gangbaar formaat van een visitekaartje nu eigenlijk? Wat is het formaat van een visitekaartje?

Formaat visitekaartje is per land verschillend

Je zou denken dat het formaat van een visitekaartje overal ter wereld gelijk is, maar niets is minder waar. Ben je internationaal actief met je bedrijf? Dan zijn deze facts over het formaat van visitekaartjes in het buitenland handig om te weten. In:

  • Amerika en Canada is het formaat 88.9 x 50.8 mm
  • Japan is het formaat 91 x 55 mm
  • Oost-Europa en Rusland is het formaat 90 x 50 mm
  • Nederland, West-Europa en de rest van de wereld is het formaat 85 x 55 mm

 

Het verschil in grootte is minimaal, maar toch zijn dit de belangrijke details waar het om draait. Hoe onhandig is het als jouw perfecte visitekaartje net niet past in de visitekaartjeshouder van die ene belangrijke potentiële klant. Dat zou een gemiste kans zijn! Zonde!

FORMAAT VAN EEN VISITEKAARTJE: Anders dan anders

Het weten van de standaardformaten van visitekaartjes is hartstikke handig, maar wie weet wil je juist wel iets anders dan anders en wil je juist afwijken van de standaard formaten. Door expres af te wijken van het standaard formaat, kun je ervoor zorgen dat je opvalt. En soms is dat precies wat je wilt! Maar hoe kun je precies op een goede manier afwijken van het standaard visitekaartje formaat? Bijvoorbeeld met een uitklapbaar visitekaartje, uitschuifbaar visitekaartje of visitekaartje in een andere vorm: bijvoorbeeld met een hoekje eruit of juist in een compleet andere vorm.

Een voorbeeld van een bijzonder visitekaartje die wij hebben ontworpen, is het visitekaartje voor fotograaf Daanoe. Daan Oude Elferlde echt iets bijzonders als visitekaartje. Na een korte sparringsessie deden wij hem een voorstel in Photoshop. Het was meteen raak! Maar dan de uitvoering. Moeilijker dan gedacht. Envelopjes in formaat ‘visitekaart’ bleken niet te bestaan. Dus ontwierpen we ze zelf maar! Na wat zoekwerk vonden we een geweldige vakman die de envelopjes kon maken.

Het eindresultaat mag er wezen; 700 grams Colorplan Ebony; voorzijde in witte folie, achterzijde het (door ons ontworpen) Daanoe logo in zwarte folie mét preegdruk. Het envelopje heeft aan de voorzijde het logo in preegdruk en aan de achterzijde in tekst in foliedruk.

Een topproduct waar we trots op zijn!


Enkele andere voorbeelden van visitekaartjes met bijzondere vormen:*

Maar je kunt ook opvallen door af te wijken van het materiaalsoort. Het is ‘normaal’ om visitekaartjes te drukken op papier of karton, maar wist je dat je jouw visitekaartje ook kunt laten maken van bijvoorbeeld PVC? Voorbeeld:

Meer weten over onze visitekaartjes?

Wil je meer weten over de verschillende formaten visitekaartjes? Of wil je weten hoe wij voor jou dikke visitekaartjes kunnen ontwerpen met het juiste design, juiste materiaal en formaat? Opvallen met jouw visitekaartje hoeft tenslotte niet perse door bijzondere vormen of materialen te gebruiken: dit kan uiteraard ook gewoon door kleurgebruik en lettertypen. Wij helpen je daar graag bij! Dikke Huisstijl staat voor je klaar! Je kunt ons bereiken via onze contactpagina.

*Deze visitekaartjes hebben wij zelf niet ontworpen, deze zijn afkomstig van Pinterest.